Suroviny:
- mleté maso (2/3 husího a 1/3 vepřového)
- husí prsa
- česnek
- červená paprika
- cukr
- husí sádlo
- sůl, pepř
- mletý kmín
- bílé víno
- olej
Z prsou sundáme kůži, vyřízneme prsa a pokrájíme je. Do mísy dáme mleté maso, prsa, přilijeme vodu, přidáme sladkou papriku, sůl, strouhaný česnek, trochu cukru, mletý kmín a promícháme.
Naplníme střívko, zavážeme a dáme s rozmarýnovou větvičkou do udírny na 2 hod zaudit. Klobásy vyndáme a ještě 5 min povaříme.
Kůžičky opečeme dokřupava na sádle, osolíme a necháme okapat.
Podáváme se šťouchaným bramborem s cibulkou, zdobíme křupavou kůžičkou, červenou paprikou, česnekem. K tomu zelný salát s křenem.
Zdroj: DOMÁCÍ HUSÍ KLOBÁSA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 15.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář