Suroviny
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- kuřecí skelety
- vejce 2-3 ks
- polévkové koření
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Kuřecí skelety omyjeme, dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, koření a vaříme do měkka. Když je maso měkké, zeleninu a maso obereme a vrátíme do polévky. Nakonec do polévky zavaříme kapání.
V misce si rozmícháme 2-3 vejce, přidáme mouku, sůl a vytvoříme hustší těsto, které přes placaté struhadlo nebo vidličku přecedíme do vařící polévky.
Zdroj: Domácí kuřecí polévka s kapáním; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-kureci-polevka-s-kapanim [On-line 25.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář