reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika

Ingredience

  • drůbeží játra 500 g
  • cibule 3 kusy
  • anglická slanina 100 g
  • šlehačka 100 ml
  • máslo 20 g
  • koření dle chuti (pepř, nové koření apod.) 1 dávka
  • česnek 3 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka
  • višně 1 dávka

domácí chléb:

  • hladká mouka 3 sklenice
  • sušené droždí 1 lžička
  • sůl 2 lžičky
  • drcený kmín 2 lžičky
  • voda 1 sklenice

1. Játra očistíme, zbavíme blanek, přepůlíme a opečeme na pokrájené cibuli a slanině. Výsledek rozmixujeme a přidáme máslo, šlehačku, koření. Masitou směs dáme do formy, kterou jsme vyložili plátky slaniny, a necháme v lednici ztuhnout. Paštiku podáváme s višňovým čatní, které jsme připravili z višňové zavařeniny či čerstvých višní.

2. Na chléb zaděláme těsto, které necháme kynout šest hodin. Po vykynutí uděláme na vále bochník, který necháme dál kynout. Chléb pečeme v hrnci při 230 stupních nejprve 30 minut pod pokličkou a poté ještě 15 minut bez pokličky. Výsledek by měl být krásně křupavý.

Zdroj: Domácí paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-0 [On-line 26.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.