Ingredience
- drůbeží játra 500 g
- cibule 3 kusy
- anglická slanina 100 g
- šlehačka 100 ml
- máslo 20 g
- koření dle chuti (pepř, nové koření apod.) 1 dávka
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
- višně 1 dávka
domácí chléb:
- hladká mouka 3 sklenice
- sušené droždí 1 lžička
- sůl 2 lžičky
- drcený kmín 2 lžičky
- voda 1 sklenice
1. Játra očistíme, zbavíme blanek, přepůlíme a opečeme na pokrájené cibuli a slanině. Výsledek rozmixujeme a přidáme máslo, šlehačku, koření. Masitou směs dáme do formy, kterou jsme vyložili plátky slaniny, a necháme v lednici ztuhnout. Paštiku podáváme s višňovým čatní, které jsme připravili z višňové zavařeniny či čerstvých višní.
2. Na chléb zaděláme těsto, které necháme kynout šest hodin. Po vykynutí uděláme na vále bochník, který necháme dál kynout. Chléb pečeme v hrnci při 230 stupních nejprve 30 minut pod pokličkou a poté ještě 15 minut bez pokličky. Výsledek by měl být krásně křupavý.
Zdroj: Domácí paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-0 [On-line 26.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář