Suroviny
Paštika:
- šalotka 2 ks
- kachní játra 300 g
- máslo 50 g
- česnek 2 stroužky
- tymián
- sůl
- pepř
- smetana 50 ml
Pečivo:
- mléko 250 ml
- vejce 1 ks
- rozpuštěné máslo 2 lžíce
- hladká mouka 250 g
- polohrubá mouka 250 g
- sůl 1 lžička
- cukr krupice 1 lžička
- droždí 1/2 kostky
- sezam
- sůl
- kmín na posypání
Paštika: šalotku zpěníme na části másla, přidáme nakrájená játra, česnek a tymián. Krátce restujeme. Poté směs rozmixujeme, přidáme zbytek másla, smetanu a dokořeníme dle chuti. Směsí naplníme mističky a paštiku necháme vychladnout. Podáváme se šípkovou marmeládou a domácími houstičkami.
Pečivo: vejce si rozdělíme na žloutek, bílek odložíme stranou. Ingredience vložíme do domácí pekárny a necháme zpracovat v těsto a nakynout. Z hotového těsta vytváříme pečivo jakéhokoli tvaru, které necháme dalších 10 minut odležet a kynout dál. Před pečením je potřeme bílkem a posypeme směsí koření. Pečeme 15 minut na 200°C.
Zdroj: Domácí paštika se šípkovou marmeládou a pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-se-sipkovou-marmeladou-pecivem [On-line 23.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář