reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika se šípkovou marmeládou a pečivem

Suroviny
Paštika:

  • šalotka 2 ks
  • kachní játra 300 g
  • máslo 50 g
  • česnek 2 stroužky
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • smetana 50 ml

Pečivo:

  • mléko 250 ml
  • vejce 1 ks
  • rozpuštěné máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 250 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • sůl 1 lžička
  • cukr krupice 1 lžička
  • droždí 1/2 kostky
  • sezam
  • sůl
  • kmín na posypání

Paštika: šalotku zpěníme na části másla, přidáme nakrájená játra, česnek a tymián. Krátce restujeme. Poté směs rozmixujeme, přidáme zbytek másla, smetanu a dokořeníme dle chuti. Směsí naplníme mističky a paštiku necháme vychladnout. Podáváme se šípkovou marmeládou a domácími houstičkami.

Pečivo: vejce si rozdělíme na žloutek, bílek odložíme stranou. Ingredience vložíme do domácí pekárny a necháme zpracovat v těsto a nakynout. Z hotového těsta vytváříme pečivo jakéhokoli tvaru, které necháme dalších 10 minut odležet a kynout dál. Před pečením je potřeme bílkem a posypeme směsí koření. Pečeme 15 minut na 200°C.

Zdroj: Domácí paštika se šípkovou marmeládou a pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-se-sipkovou-marmeladou-pecivem  [On-line 23.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.