Ingredience
- kuřecí droby nebo křídla 400 g
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 200 g
- cibule 1 kus
- nové koření 3 kuličky
játrové knedlíčky:
- drůbeží játra 250 g
- strouhanka 200 g
- mléko 50 ml
- žloutky 4 kusy
- nasekaná petrželka 1 lžíce
- sušená majoránka 2 lžičky
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi hodinu.
2. Mezitím si připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte chvíli odležet.
3. Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na oheň a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je v polévce, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Oberte kuřecí maso a vraťte je do polévky, kterou dochuťte solí a pepřem a nakonec do ní přidejte posekanou čerstvou petrželku.
Zdroj: Domácí vývar, játrové knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-vyvar-jatrove-knedlicky [On-line 11.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář