Suroviny
- předvařené dršťky 500 g
- cibule 4 ks
- česnek 6 stroužků
- máslo 50 g
- olej 3 lžíce
- majoránka 1 lžička
- pepř 1 lžička
- sladká paprika 1 lžička
- pálivá paprika špetka
- polévkové koření 1 lžička
- sůl
- hovězí bujón 1 ks
Na másle a oleji osmažíme do zlatova cibuli, přidáme prolisovaný česnek, sladkou, pálivou papriku a propláchnuté dršťky. Chvilku za stálého míchání podusíme a zalijeme horkou vodou, přidáme bujon a necháme vařit. Nakonec polévku zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem a majoránkou dle libosti.
Zdroj: Dršťková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drstkova-polevka-0 [On-line 17.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář