Suroviny
- pepř
- šafrán 0,2 g
Tortelloni plněné ricotou a špenátem:
- smetana 600 ml
- parmazán 15 g
- sýr Grana Padano 30 g
- sůl
- pepř
- máslo 200 g
- šalvěj 15 listů
- parmazán 15 g
- zbytek sýru Grano Padano
- sůl
Kvalitní čerstvé tortellonise špenátem a ricottoudáme do vroucí vody a vaříme asi 3-4minuty.Na rozpálenou pánev dáme 600 ml smetany, smetanu přivedeme k varu, přidáme šafrán a mícháme asi minutu. Tortelloniscedíme a vložíme do šafránového krému. Servírujeme posypané sýrem granopadano.
Kvalitní čerstvé ravioliplněné masem dáme do vroucí vody a vaříme asi 3-4 minuty. Na pánvi rozpustíme 200g másla a vložíme patnáct listů šalvěje a přidáme 15 g nastrouhaného parmazánu. Scedíme uvařené ravioli a přidáme je do šalvějové omáčky. Nastrouháme zbytek sýru granopadano a zamícháme. Servírujeme ozdobené šalvějí.
Zdroj: Duetto di pasta fresca; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/duetto-di-pasta-fresca [On-line 18.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář