Suroviny
- dýně Hokkaidó (nebo máslová) 1 ks
- jablko 2 ks
- pomeranč 1 ks
- mrkev 2 ks
- cibule 1 ks
- smetana 1 kelímek
- skořice
- sůl
- pepř
- chilli
- trochu olivového oleje
Dýni oloupeme, vydlabeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy, které lehce osmahneme na troše oleje s jemně nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájenou mrkev a oloupaná nakrájená jablka. Vše podlijeme a necháme společně povařit a změknout. Přidáme na kolečka nakrájený pomeranč a špetku skořice.
Když je směs dostatečně provařená a změklá, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Osolíme a opepříme a navrch můžeme přidat špetku chilli.
Zdroj: Dýňová polévka s jablky a pomerančem provoněná skořicí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-s-jablky-pomerancem-provonena-skorici [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář