reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka s pošírovanou hruškou

Suroviny

  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • cibule 1 ks
  • hruška 1 ks
  • česnek 4 stroužky
  • portské víno 2 dcl
  • brambory 3 ks
  • sladká smetana 150 ml
  • zázvor 50 g
  • mrkev 2 ks
  • sůl
  • koření
  • petržel 2 ks
  • olivový olej

Na oleji orestujeme nakrájenu cibuli. Přidáme nakrájenou dýni, mrkev, petržel, česnek, zázvor, brambory, osolíme, okořeníme a celé to ještě jednou orestujeme.

Po orestovaní zalijeme 1,2 l vody a vaříme do změknutí. Celé to rozmixujeme, opět dáme vařit a nakonec zjemníme sladkou smetanou. Hrušku si očistíme, rozpůlíme a vaříme 5–7 minut v portském víně.

Po vychladnutí nakrájíme na menší kostičky a servírujeme s polévkou.

Zdroj: Dýňová polévka s pošírovanou hruškou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-s-posirovanou-hruskou  [On-line 21.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.