Suroviny
- Dýně Hokkaidó 1 ks
- cibule 1 ks
- hruška 1 ks
- česnek 4 stroužky
- portské víno 2 dcl
- brambory 3 ks
- sladká smetana 150 ml
- zázvor 50 g
- mrkev 2 ks
- sůl
- koření
- petržel 2 ks
- olivový olej
Na oleji orestujeme nakrájenu cibuli. Přidáme nakrájenou dýni, mrkev, petržel, česnek, zázvor, brambory, osolíme, okořeníme a celé to ještě jednou orestujeme.
Po orestovaní zalijeme 1,2 l vody a vaříme do změknutí. Celé to rozmixujeme, opět dáme vařit a nakonec zjemníme sladkou smetanou. Hrušku si očistíme, rozpůlíme a vaříme 5–7 minut v portském víně.
Po vychladnutí nakrájíme na menší kostičky a servírujeme s polévkou.
Zdroj: Dýňová polévka s pošírovanou hruškou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-s-posirovanou-hruskou [On-line 21.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář