reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňový krém

Suroviny

  • česnek 1 stroužek
  • cibule 1 ks
  • dýně hokkaidó 1,5 kg
  • máslo 3 lžíce
  • mletý zázvor 1 lžička
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • zeleninový vývar 1 l
  • smetana 200 ml
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana
  • dýňová semínka

Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše opékejte a duste 2–3 minuty. Pak přidejte vývar a na středním ohni uveďte do varu. Osolte a opepřete, podle chuti přidejte zázvor, citronovou šťávu. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, aby dýně změkla.

Pak odstraňte bobkový list, polévku nechte trochu vychladnout a opatrně ji po částech rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu a prohřejte. Na talíři ozdobte trochou smetany a dýňovými semínky.

Zdroj: Dýňový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynovy-krem-4  [On-line 29.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.