Suroviny
- bílek 3 ks
- krupicový cukr 175 g
- čerstvé jahody 450-500 g
- citronová šťáva 2 lžičky
- kůra z 1 citronu do šlehačky
- ušlehaná smetana ke šlehání 570 ml
- moučkový nebo vanilkový cukr 2 lžičky
Upečte si pusinky. Bílky vyšlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový́ cukr. Ze sněhu pak dělejte lžičkou, hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140°C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120°C asi 1,5 hodiny).
Jahody nakrájejte na čtvrtiny a posypte je cukrem, zakápněte citrónem a nechte chvíli odležet, aby pustily šťávu. Pusinky rozlámejte na malé, asi dvoucentimetrové kousky, dejte do větší misky, přidejte nakrájené jahody a šlehačku s trochou citrónové kůry; jemně promíchejte. Na talířek nebo do skleničky udělejte z této směsi kupičku a pokapejte ji jahodovou šťávou.
Zdroj: Eton mess; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/eton-mess [On-line 03.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář