Ingredience
- fazole několika druhů 3 hrsti
- velká mrkev 2 kusy
- petržel 1 kus
- čtvrt bulvy celeru 1 dávka
- brambory 2 kusy
- majoránka 1 špetka
- jáhlové vločky – dle potřeby 1 dávka
- máslo nebo rostlinný tuk 30 g
- voda 4 l
- sůl a pepř 1 špetka
1. Fazole si den předem namočíme. Následující den vodu slijeme a v čisté osolené vodě uvaříme doměkka (nejlépe v papiňáku).
2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a uvaříme v jiném hrnci než fazole.
3. Očistíme zeleninu, nastrouháme a podusíme na másle nebo rostlinném tuku.
4. Uvařené fazole, včetně vody, uvařené brambory, včetně vývaru, a osmaženou zeleninu smícháme do jednoho hrnce a provaříme. Dle potřeby zředíme vodou. Dosolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a polévku zahustíme jáhlovými vločkami.
Zdroj: Fazolová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fazolova-polevka-0 [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář