reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolová polévka

Ingredience

  • fazole několika druhů 3 hrsti
  • velká mrkev 2 kusy
  • petržel 1 kus
  • čtvrt bulvy celeru 1 dávka
  • brambory 2 kusy
  • majoránka 1 špetka
  • jáhlové vločky – dle potřeby 1 dávka
  • máslo nebo rostlinný tuk 30 g
  • voda 4 l
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Fazole si den předem namočíme. Následující den vodu slijeme a v čisté osolené vodě uvaříme doměkka (nejlépe v papiňáku).

2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a uvaříme v jiném hrnci než fazole.

3. Očistíme zeleninu, nastrouháme a podusíme na másle nebo rostlinném tuku.

4. Uvařené fazole, včetně vody, uvařené brambory, včetně vývaru, a osmaženou zeleninu smícháme do jednoho hrnce a provaříme. Dle potřeby zředíme vodou. Dosolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a polévku zahustíme jáhlovými vločkami.

Zdroj: Fazolová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fazolova-polevka-0 [On-line 26.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.