Suroviny:
- 4 cibule
- 1 dcl šampaňského
- 2 dcl drůbežího vývaru
- máslo
- bageta
- plátkový sýr
- strouhaný sýr
- tymián
- pažitka
- olivový olej
V kastrůlku necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dáme ho stranou, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát. Pak vrátíme zpátky na sporák, přidáme čerstvý tymián a zalijeme šampaňským a drůbežím vývarem.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájené plátky bagety.
Polévku nandáme do misek, přidáme krutony, pak plátek sýra a navrch posypeme sýrem strouhaným.
Misky dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct dozlatova. Potom posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Zdroj: FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/francouzke-recepty-zdenka-pohlreicha [On-line 06.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář