Suroviny
- kuřecí vývar 2 l
- kvalitní tučný sýr (čedar, gouda)
- velká cibule 3-4 ks
- sůl
- pepř
- kvalitní máslo 30 g
- hladká mouka 1-2 lžíce
- orestovaný toast potřený česnekem
- olivový olej
Na základ si předem uděláme si vývar z kuřecích skeletů a kořenové zeleniny. Pak si připravíme cibulovou jíšku. Cibuli si na mírném orestujeme na másle zvolna dohněda (cca 15 minut), přidáme mouku, zarestujeme a přidáme vývar. Vaříme aspoň dvacet minut a občas promícháme. Cibulačku dochutíme solí a pepřem.
Před servírováním si opečeme toust na oleji, který potřeme česnekem, vložíme opatrně do zapékacích misek s polévkou a nahoru položíme plátek sýra. Dáme zapéct na minutu do horké trouby nebo pod gril, aby se sýr roztavil.
Zdroj: Francouzská cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-10 [On-line 31.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář