reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Francouzská cibulačka

Suroviny

  • kuřecí vývar 2 l
  • kvalitní tučný sýr (čedar, gouda)
  • velká cibule 3-4 ks
  • sůl
  • pepř
  • kvalitní máslo 30 g
  • hladká mouka 1-2 lžíce
  • orestovaný toast potřený česnekem
  • olivový olej

Na základ si předem uděláme si vývar z kuřecích skeletů a kořenové zeleniny. Pak si připravíme cibulovou jíšku. Cibuli si na mírném orestujeme na másle zvolna dohněda (cca 15 minut), přidáme mouku, zarestujeme a přidáme vývar. Vaříme aspoň dvacet minut a občas promícháme. Cibulačku dochutíme solí a pepřem.

Před servírováním si opečeme toust na oleji, který potřeme česnekem, vložíme opatrně do zapékacích misek s polévkou a nahoru položíme plátek sýra. Dáme zapéct na minutu do horké trouby nebo pod gril, aby se sýr roztavil.

Zdroj: Francouzská cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-10  [On-line 31.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.