reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulačka

Suroviny

  • žlutá cibule 1,3 kg
  • máslo 3 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • česnek 4-6 stroužků
  • sůl
  • pepř
  • tymián 6 snítek
  • bobkový list 2 ks
  • hovězí vývar 2 l
  • červené víno 160 ml
  • francouzská bageta nebo toustový chléb
  • sýr Gruyere

Poté, co jsme si oloupali a nakrájeli všechnu cibuli na jemné plátky, zatopíme pod hrncem velkým plamenem a vložíme máslo a olivový olej, přidáme stroužky česneku, které předtím nepatrně podrtíme a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme cibuli, promícháme, osolíme a opepříme, přidáme tymián s bobkovým listem a promícháme. Ztlumíme plamen a necháme karamelizovat asi dvacet minut.(v půlce procesu můžeme promíchat), po dvaceti minutách přidáme hovězí vývar a červené víno a na mírném ohni vaříme minimálně hodinu bez pokličky. Po dvou hodinách je naše dílo hotové. Podáváme s tousty, zapečenými se sýrem.

Zdroj: Francouzská cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulac-ka  [On-line 04.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.