Suroviny
- cibule 8 ks
- máslo 50 g
- bílé víno 200 ml
- hovězí vývar 1500 ml
- hladká mouka 2 lžíce
- sůl
- pepř
- bobkový list 1 ks
- kuličky nového koření
- ementál 150 g
- bagetka na krutony
V hrnci si rozpálíme máslo, na kterém opečeme cibuli dozlatova. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a stále mícháme. Přilijeme bílé víno, které necháme úplně odvařit. Zalijeme vývarem, přidáme koření a necháme dál vařit 25 minut. Podáváme s krutony z bagetky a s nastrouhaným sýrem.
Zdroj: Francouzská cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-12 [On-line 18.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář