reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulačka se zapečeným toastem

Suroviny

  • cibule 1 kg
  • sůl
  • pepř
  • celý pepř 1 lžička
  • bílé víno 100 ml
  • hladká mouka 2 lžíce
  • hovězí vývar 1 l
  • máslo 80 g
  • petržel 2 stonky
  • tymián 2 snítky
  • bobkový list 1 ks
  • bageta 1 ks
  • sýr comté nebo gouda

Všechny cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve větším kastrolu rozehřejeme máslo a všechnu pokrájenou cibuli pomalu restujeme asi deset minut. Na chvíli můžeme přiklopit poklicí, aby se lehce podusila, pak zase zvolna restujeme a mícháme, dokud cibule nezhnědne. Zkaramelizovanou cibuli zaprášíme hladkou moukou, kterou pečlivě vmícháme. Přidáme směs bylinek a koření (nejlépe zabalíme do buničiny, aby se dalo lehce vyndat) a přilijeme víno. Povaříme dvě minuty, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, stáhneme oheň a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme ještě půl hodiny.

Do trouby rozpálené na 190 stupňů vložíme plech s pečicím papírem a plátky bagety s nastrouhaným sýrem na povrchu. Zapékáme 5-7 minut dozlatova. Po upečení vyndáme z trouby a vložíme do talíře s horkou polévkou – a takto servírujeme.

Zdroj: Francouzská cibulačka se zapečeným toastem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-se-zapecenym-toastem  [On-line 17.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.