reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitované kachní stehno s bramborovými šiškami a červeným zelím

Suroviny

  • kachní stehna 5 ks
  • sůl 200 g
  • petržel 2 stonky
  • celý pepř 10 kuliček
  • bobkový list 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • tymián 2 snítky

Červené zelí:

  • červené zelí 500 g
  • sádlo
  • sůl
  • kmín
  • cibule 1 ks

Bramborové šišky:

  • hrubá mouka 150 g
  • vejce 1 ks
  • žloutek 1 ks
  • brambory 750 g
  • krupice 200 g
  • sůl

Kachní stehna: Sůl, petržel, pepř a bobkový list rozmixujeme tyčovým mixérem, tímto získáme bylinnou sůl. Tuto směs vmasírujeme ze všech stran do kachních stehen, která vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 12 hodin do lednice.

Poté kachní stehna důkladně opláchneme a osušíme. Do pečicí nádoby vložíme rozehřáté kachní sádlo, rozmačkaný česnek a tymián spolu s masem. Vše dáme na čtyři hodiny do trouby rozehřáté na 190 stupňů. Poté troubu vypneme a bez otevírání necháme kachní stehna další čtyři hodiny tzv. dojít. Před servírováním opatrně vyndáme stehna z pečicí nádoby a dáme kůží dolů do rozpálené pánvičky bez použití tuku. Tím vytvoříme křupavou kůrku.

Bramborové šišky: Uvařené oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce, žloutek a vypracujeme si těsto, které se nesmí lepit na prsty. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na stejné kousky, z nichž vyválíme šištičky. Vložíme je do osolené vroucí vody a vaříme je asi minut. Šišky můžeme ještě obalit ve strouhance a na másle osmažit dozlatova.

Červené zelí: Větší cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo a omastek z kachních stehen a cibuli na tuku pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem. Dusíme pod pokličkou doměkka. Před podáváním osolíme nebo dochutíme cukrem či octem.

Zdroj: Konfitované kachní stehno s bramborovými šiškami a červeným zelím; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovane-kachni-stehno-s-bramborovymi-siskami-cervenym-zelim :  [On-line 17.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.