Suroviny
- hladká mouka 20 g
- bílé suché víno 3 dl
- drůbeží vývar 1 l
- olivový olej
- cibule 1 kg
Na bagetku:
- bílá bageta
- žloutek 1 ks
- ementál 125 g
- worchesterová omáčka
- pepř 1 špetka
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na olivovém oleji pomalu osmažíme, až zesklovatí. Přidáme mouku a restujeme 2 minuty. Přilejeme bílé víno a necháme zredukovat na jednu třetinu. Podlijeme vývarem a na středním stupni vaříme 60 minut.
Bagetku si zešikma nakrájíme. Rozmícháme žloutek, zakápneme worchesterovou omáčkou a opepříme. Bagetky v tomto těstíčku obalíme a na rozpálené pánvi opečeme. Takto opečené bagetky klademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku. Nastrouháme si sýr a bagetky jím posypeme. Klademe na plech na pečicí papír a zapékáme na 160 stupňů, dokud se sýr nerozteče. Poté bagetky ihned lehce položíme na teplou polévku a servírujeme.
Zdroj: Francouzská cibulová polévka se sýrovou bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulova-polevka-se-syrovou-bagetkou [On-line 20.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář