reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulová polévka se sýrovou bagetkou

Suroviny

  • hladká mouka 20 g
  • bílé suché víno 3 dl
  • drůbeží vývar 1 l
  • olivový olej
  • cibule 1 kg

Na bagetku:

  • bílá bageta
  • žloutek 1 ks
  • ementál 125 g
  • worchesterová omáčka
  • pepř 1 špetka

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na olivovém oleji pomalu osmažíme, až zesklovatí. Přidáme mouku a restujeme 2 minuty. Přilejeme bílé víno a necháme zredukovat na jednu třetinu. Podlijeme vývarem a na středním stupni vaříme 60 minut.

Bagetku si zešikma nakrájíme. Rozmícháme žloutek, zakápneme worchesterovou omáčkou a opepříme. Bagetky v tomto těstíčku obalíme a na rozpálené pánvi opečeme. Takto opečené bagetky klademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku. Nastrouháme si sýr a bagetky jím posypeme. Klademe na plech na pečicí papír a zapékáme na 160 stupňů, dokud se sýr nerozteče. Poté bagetky ihned lehce položíme na teplou polévku a servírujeme.

Zdroj: Francouzská cibulová polévka se sýrovou bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulova-polevka-se-syrovou-bagetkou  [On-line 20.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.