Suroviny:
- jelítko
- kachní confit
- kachní šťáva
- bramborová kaše
- 1 jablko
- máslo
- oregano
- olivový olej
- sůl
- pepř
Nejdříve si připravíme parmentier: kousek jelítka vymačkáme do mísy a přidáme nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolíme, opepříme a směs spojíme. Vytvarujeme placičky a necháme orestovat na oleji.
Zbytek jelítka propícháme, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichytíme párátkem.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujeme spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidáme kousek másla a necháme rozpustit.
Na jeden talíř nandáme opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.
Oboje podáváme s bramborovou kaší.
Zdroj: FRANCOUZSKÉ JELÍTKO S KAŠÍ A JABLKEM A KACHNÍ PARMENTIER; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/francouzke-recepty-zdenka-pohlreicha [On-line 06.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář