Suroviny
- semínka koriandru 15 g
- římský kmín 5 g
- bílý pepř 2 g
- sušené chilli červené 50 g
- sůl 5 g
- galanga 5 g
- citronová tráva 15 g
- kafírové listy 15 g
- kořen koriandru 10 g
- česnek 20 g
- šalotka 10 g
- krevetová pasta 5 g
- kachní prsa 400 g
- liči 200 g
- rybí omáčka 20 g
- palmový cukr 10 g
- kafírové listy 10 g
- kokosové mléko 800 ml
- thajský lilek 10 kusů
- thajská bazalka 1 hrst
Namočte chilli paričky do vody a nechte je tam doměkka.
V hmoždíři utlučte chilli papričky se solé. Přidejte citronovou trávu, česnek, kmín, koriandr semeno, kafirový list, koriandr kořen, bílý pepř a galangan (ltlučte do jemné pasty). Přidejte šalotku a česnek a dale tlučte do jemné pasty. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
Kari pastu orestujte na panvi na oleji asi 2 minuty, poté postupně přilivejte kokosové mléko a odvařujte, opakujte asi 3-4x. Ochuťte rybí omáčkou, palmovým cukrem a kafírovými listy. Poté přidejte pečenou kachnu liči a thajský lilek. Povařte 5-10 minut.
Zdroj: Gaeng phed ped yang; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/gaeng-phed-ped-yang [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář