Suroviny
- chřest 500 g
- pršut 120 g
- olivový olej 20 ml
- mořská sůl
- černý pepř čerstvě namletý
Domácí pomerančová majonéza
- majonéza 60 ml
- kajenský pepř špetka
- čerstvý pomerančový džus 15 ml
- nastrouhaná pomerančová kůrs špetka
- čerstvě vymačkaný citron pár kapek
Nejdřív si připravíme majonézu: V malé misce si dobře promícháme majonézu, kajenský pepř, pomerančový džus, pomerančovou kůru a pár kapek citronové šťávy. Chřest omyjeme a zbavíme tuhých konců, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený gril. Grilujeme 6-8 minut, dokud nezměkne a nezhnědne, v polovině grilování ho jednou otočíme. Poté ogrilujeme 2-3 minuty pršut, který poté nakrájíme na dlouhé proužky. Hotový chřest servírujeme s pršutem a domácí majonézou.
Zdroj: Grilovaný chřest se slaninou a domácí pomerančovou majonézou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-chrest-se-slaninou-domaci-pomerancovou-majonezou [On-line 21.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář