reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný chřest se slaninou a domácí pomerančovou majonézou

Suroviny

  • chřest 500 g
  • pršut 120 g
  • olivový olej 20 ml
  • mořská sůl
  • černý pepř čerstvě namletý

Domácí pomerančová majonéza

  • majonéza 60 ml
  • kajenský pepř špetka
  • čerstvý pomerančový džus 15 ml
  • nastrouhaná pomerančová kůrs špetka
  • čerstvě vymačkaný citron pár kapek

Nejdřív si připravíme majonézu: V malé misce si dobře promícháme majonézu, kajenský pepř, pomerančový džus, pomerančovou kůru a pár kapek citronové šťávy. Chřest omyjeme a zbavíme tuhých konců, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený gril. Grilujeme 6-8 minut, dokud nezměkne a nezhnědne, v polovině grilování ho jednou otočíme. Poté ogrilujeme 2-3 minuty pršut, který poté nakrájíme na dlouhé proužky. Hotový chřest servírujeme s pršutem a domácí majonézou.

Zdroj: Grilovaný chřest se slaninou a domácí pomerančovou majonézou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-chrest-se-slaninou-domaci-pomerancovou-majonezou  [On-line 21.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.