reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulášová

Ingredience:

  • 1 velká cibule
  • olej
  • kousek másla
  • 350g předního hovězího
  • gulášové koření
  • sůl
  • paprika mletá sladká
  • kostka masoxu
  • dvě brambory
  • majoránka
  • česnek

Cibuli si nakrájíme, lehce osmažíme v hrnci na trošce másla a trošce oleje, při tom si omyjeme a nakrájíme maso na menší kostičky, osolíme, posypeme paprikou, přidáme k osmažené cibuli, necháme zatáhnout maso, mezitím si ohříváme vodu v rychlovarné konvici, a když je maso zatáhlé, nalijeme do hrnce litr a půl vařící vody, dáme kostku masoxu, gulášové koření, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme vařit cca hodinu a půl až dvě, pak si nakrájíme brambory na malé kousky a dáme vařit do polévky na čtvrt hodiny. Dochutíme solí, majoránkou, česnekem (1–2stroužky), popř. ještě gulášovým kořením. Pokud je třeba, zahustíme klasicky moukou s vodou, necháme ještě chvíli povařit a vypneme.

Zdroj: Gulášová; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova  [On-line 19.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.