Ingredience:
- 1 velká cibule
- olej
- kousek másla
- 350g předního hovězího
- gulášové koření
- sůl
- paprika mletá sladká
- kostka masoxu
- dvě brambory
- majoránka
- česnek
Cibuli si nakrájíme, lehce osmažíme v hrnci na trošce másla a trošce oleje, při tom si omyjeme a nakrájíme maso na menší kostičky, osolíme, posypeme paprikou, přidáme k osmažené cibuli, necháme zatáhnout maso, mezitím si ohříváme vodu v rychlovarné konvici, a když je maso zatáhlé, nalijeme do hrnce litr a půl vařící vody, dáme kostku masoxu, gulášové koření, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme vařit cca hodinu a půl až dvě, pak si nakrájíme brambory na malé kousky a dáme vařit do polévky na čtvrt hodiny. Dochutíme solí, majoránkou, česnekem (1–2stroužky), popř. ještě gulášovým kořením. Pokud je třeba, zahustíme klasicky moukou s vodou, necháme ještě chvíli povařit a vypneme.
Zdroj: Gulášová; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova [On-line 19.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář