Suroviny
- hovězí mleté maso 500 g
- cibule nakrájená nadrobno 1 ks
- sádlo 2 lžíce
- sladká paprika 2 lžičky
- hovězí vývar 1 l
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kmín špetka
- mleté chilli špetka
- majoránka špetka
- drcený česnek 2 stroužky
- brambory 1-2 ks
V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte mleté maso a pět minut je opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka. V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým vychladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte oloupané, předvařené kostky brambory, drcený česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.
Zdroj: Gulášová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova-polevka-2 [On-line 29.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář