reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulášová polévka

Suroviny

  • hovězí mleté maso 500 g
  • cibule nakrájená nadrobno 1 ks
  • sádlo 2 lžíce
  • sladká paprika 2 lžičky
  • hovězí vývar 1 l
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • kmín špetka
  • mleté chilli špetka
  • majoránka špetka
  • drcený česnek 2 stroužky
  • brambory 1-2 ks

V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte mleté maso a pět minut je opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka. V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým vychladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte oloupané, předvařené kostky brambory, drcený česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

Zdroj: Gulášová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova-polevka-2  [On-line 29.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.