reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holubky na zelném listu s maryklou

Ingredience

  • hlávkové zelí 1 kus
  • mleté maso (vepřové + hovězí) 700 g
  • prorostlejší uzené maso 200 g
  • rajčata 5 kusů
  • cibule 2 kusy
  • rajčata v plechovce 1 kus
  • oregano a další oblíbené koření 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

marykla:

  • polohrubá mouka 300 g
  • trošku droždí 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • vejce 1 kus

1. Celou hlávku zelí si jen chvíli povaříme, aby listy změkly a dobře se s nimi pracovalo. Mleté maso si promícháme s pokrájeným uzeným masem a okořeníme ho. Maso dáme na spařený list, zamotáme do válečku a postupně vkládáme do zapékací mísy vyložené cibulí a rajčaty. Pokrm nakonec zalijeme sterilovanými rajčaty a dáme do rozehřáté trouby. Necháme řádně podusit a zapéct, až nás na konci odmění dobrá šťáva.

2. Na přílohu – placky marykly (marikly) – dáme do mísy mouku, vejce, špetku soli, kvásek. To vše rozmícháme a dolijeme vodou, tak aby vzniklo středně tuhé těsto. Propracujeme a rozválíme na centimetrovou tloušťku. Hrníčkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která opečeme na oleji nebo nasucho na plotně či teflonové pánvi. Hotové placky nahrazují v tradiční romské kuchyni pečivo.

Zdroj: Holubky na zelném listu s maryklou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/holubky-na-zelnem-listu-s-maryklou  [On-line 31.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.