Suroviny
- tmavá čokoláda 400 g
- žloutek 4 ks
- vejce 4 ks
- cukr
- máslo 250 g
- hruška 3-5 ks
- cukr krupice 110 g
- haldká mouka 85 g
- vanilkový lusk
- víno
Hrušky si oloupeme, zbavíme jádřinců a povaříme ve směsi vína, cukru a vanilky téměř do změknutí. Troubu si předehřejeme na 180°C. Formičky si vymažeme máslem. Do rendlíku dáme čokoládu, máslo a na mírném ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a je krásně hladká. Vejce a žloutky dáme do mísy, přidáme cukr a šlehačem vyšleháme do nadýchané směsi, přidáme prosátou mouku a směs čokolády a másla. Dobře promícháme. Část směsi rozdělíme do zapékacích mističek, přidáme pokrájené hrušky a zalijeme druhou polovinou. Položíme na plech s vodou a pečeme asi 20 minut. Nakonec opatrně vyklepneme a ihned podáváme.
Zdroj: Horké čokoládové dortíky s hruškami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/horke-cokoladove-dortiky-s-hruskami [On-line 09.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář