Suroviny
- domácí bulvy 5 ks
- hovězí maso 1 kg
- rajče 1 ks
- listy ledového salátu
- čedar 5 plátků
Salát Coleslaw:
- bílé zelí 1 hlávka
- mrkev 1 ks
- menší cibule 1 ks
Zálivka:
- trochu bílého vína
- cukr 1 špetka
- sůl
- pepř
- majonéza 1 balení
Cibulový kompot:
- červená cibule 400 g
- olivový olej 20 ml
- hladkolistá petržel
- červený vinný ocet 5 cl
- vývar 10 cl
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
Hovězí maso nameleme, ochutíme solí a pepřem a připravíme z něj burgery, které opékáme na pánvi nebo je upečeme v troubě či na grilu.
Bulku rozřízneme, obložíme podle chuti pokrájenou zeleninou, majonézou, sýrem a nakonec masem. K tomuto jídlu podáváme cibulový kompot a salát.
Cibulový kompot: Cibuli restujeme na oleji, opakovaně k ní přiléváme vývar a vždy jej necháme zredukovat. Pak přidáme hrubozrnnou hořčici, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, chvíli povaříme a dokončíme nasekanou petrželí.
K burgeru uděláme salát Coleslaw, který si připravíme z nakrouhaného bílého zelí, které posolíme a necháme zkřehnout, promačkáme a přebytečnou tekutinu vylijeme. Nastrouháme mrkev a zeleninu promícháme se zálivkou z majonézy, smíchanou s troškou bílého vína, ochucenou solí, cukrem a pepřem. Coleslaw necháme chvíli odležet v chladu.
Zdroj: Hovězí burger s cibulovým kompotem a salátem Coleslaw; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-burger-s-cibulovym-kompotem-salatem-coleslaw [On-line 17.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář