reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka s bramborovým pyré

Suroviny

  • hovězí líčka 3-4 ks
  • cukr 1 lžíce
  • sůl
  • brambory 1 kg
  • čerstvě mletý pepř
  • mléko 500 ml
  • olivový olej 4 lžíve
  • menší celer 1/2
  • merkev 4 ks
  • petržel 2 ks
  • cibule 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • bobkový list 1 ks
  • černý pepř 5 kuliček
  • nové koření 5 kuliček
  • tymián 1 snítka+na ozdobení
  • rozmarýn 1 snítka
  • rajský protlak 2 lžíce
  • kvalitní červené víno 1 l
  • hovězí vývar 700 ml
  • máslo 2 lžíce
  • švestková povidla 1 lžíce

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Uděláme si vývar z divokého koření (bobkový list, černý pepř a nové koření). Do hrnce nasypeme kořenovou zeleninu a osmahneme ji dozlatova. Pak přidáme cibuli a česnek, zasypeme ji lžící cukru a necháme zkaramelizovat. Dále přidáme rajský protlak, povidla a zalijeme vínem, přivedeme k varu a necháme lehce vypařit alkohol. Opečená líčka vrátíme do hrnce a zalijeme je vývarem z divokého koření a z hovězího masa. Vhodíme jednu snítku rozmarýnu a tymiánu, přiklopíme a dáme dusit do trouby předehřáté na 140°C na tři hodiny do měkka. Líčka a bylinky vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a následně propasírujeme přes jemné sítko. Dotáhneme solí, pepřem, případně lehounce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním zašleháme do horké omáčky dvě lžíce másla.

Bramborovou kaši uděláme klasickým způsobem. Při podávání dáme kaši na střed talíře, na ni položíme líčko a přelijeme je omáčkou. Ozdobíme snítkou tymiánu.

Zdroj: Hovězí líčka s bramborovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-s-bramborovym-pyre  [On-line 01.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.