Suroviny
- hovězí loupaná plec nebo líčka 800 g
- uzená slanina 100 g
- mrkev 150 g
- celer 150 g
- šalotka 120 g
- žampiony 200 g
- olivový olej 50 ml
- červené víno 500 ml
- česnek 15 stroužků
- hovězí vývar 1 l
- máslo 200 g
- šalotka 150 g
- šťáva z citronu 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- rajčatový protlak 50 g
- brambor 800 g
- plnotučné mléko 200 ml
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- bobkový list
- tymián
- rozmarýn
Hovězí steak posypeme mořskou solí, pepřovým kořením, vmasírujeme olivový olej a necháme v chladničce odležet. Odležený steak grilujeme z každé strany dvě minuty a poté dáme do vyššího patra grilu a dopékáme podle toho, jak chceme, aby byl steak propečený.
Brambory nejprve předvaříme, poté je orestujeme na másle s rozmarýnem.
Hrášek dáme do kastrůlku, zalijeme deci vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Poté slijeme a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.
Zdroj: Hovězí na víně, pyré z brambor a pečeného česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-vine-pyre-z-brambor-peceneho-cesneku [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář