Suroviny
- hovězí žebra
- majoránka
- mrkev
- pepř
- petržel
- sůl
- celer kousek
- cibule
Játrové knedlíčky
- vepřová játra 500 g
- velká cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- vejce 2 ks
- strouhanka 4 lžíce
Do hrnce s vodou vložíme hovězí žebra, přidáme zeleninu, koření a vaříme na mírném plamení asi dvě hodiny. Po uvaření vývar přecedíme, žebra obereme, nakrájíme maso a vrátíme je do polévky.
Játrové knedlíčky: Játra pomeleme společně s cibulí, přidáme dvě vejce, utřený česnek, osolíme, opepříme a dle chutí přidáme majoránku. Dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Tvarujeme knedlíčky, které zavaříme v polévce nebo zvlášť, nechceme-li, aby byla polévka zakalená..
Zdroj: Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-jatrovymi-knedlicky-domacimi-nudlemi [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář