Suroviny
- hovězí kosti 1 kg
- mrkev 2 ks
- hovězí kližka 300 g
- petržel 3 ks
- sůl
- celer 1 ks
- pepř
- nudle
Maso a kosti si necháme v pekáčku v rozehřáté troubě asi čtvrthodinu zatáhnout. Poté je vložíme do studené osolené vody a necháme je při velmi mírném varu táhnout až několik hodin. Pak vývar scedíme, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme ji povařit do změknutí. Když zelenina změkne, přidáme pepř, je-li třeba, a zavaříme nudle. Vývar ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Zdroj: Hovězí polévka s nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-nudlemi-0 [On-line 08.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář