- 800 g hovězího žebra
- 5 mrkví
- 2 petržele
- 1 menší celer
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- 1 lžička soli
Vložíme dvě mrkve, petržel, půlku celeru a cibuli do velkého hrnce k omytému masu a koření. Zalijeme studenou vodou a vaříme asi dvě až tři hodiny. Dle potřeby doléváme horkou vodu. Zeleninu a cibuli vyjmeme. Z kostí obereme maso. Vývar scedíme do jiného hrnce.
Zbytek syrové zeleniny nastrouháme a vložíme do vývaru. Nakonec přidáme nakrájené maso a dochutíme. Na talíři dozdobíme petrželkou a podáváme s celestinskými nudlemi (odkaz).
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-domacimi-celestinskymi-nudlemi [on-line 4.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář