reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak se třemi přelivy, šťouchaný brambor

Suroviny

  • hovězí svíčková 1 kg
  • brambory vaření ve šlupce 750 g
  • anglická slanina 150 g
  • cibule 2 ks
  • parmská šunka 150 g
  • pepř
  • sůl
  • sójová omáčka
  • chilli

Krušnohorské šťouchané brambory:

  • brambory 1 kg
  • anglická slanina 150 g
  • cibule 2 ks
  • olej 1 lžíce
  • sůl

Hovězí maso nakrájíme na dvěstěgramové steaky, poklepeme dlaní, maso potřeme sójovou omáčkou a opepříme. Necháme asi tak hodinuodležet.

Mezitím si nakrájíme na kousíčky anglickou slaninu a cibuli, kterou orestujeme spolu s anglickou slaninou do zlatova. Přidáme předem oloupané brambory uvařené doměkka a rozšťoucháme do směsi. Moc nesolíme, protože omáčky budou dost slané.

Steaky opečeme podle přání hostů buď do krvava asi dvě minuty po každé straně, nebo jako medium asi pět minut po každé straně, nebo maso úplně propečeme 8 až 10 minut z obou stran.

Na přelivy použijeme hovězí vývar společně s výpekem a přidáme buď šunku, chilli nebo pepř.

Zdroj: Hovězí steak se třemi přelivy, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-se-tremi-prelivy-stouchany-brambor  [On-line 16.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.