Suroviny
- kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel
- hovězí maso 1,5 kg
- špek
- vývar
- smetana
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- ocet
- cukr
- citronová kůra
- sůl
Hovězí maso si řádně prošpikujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu a slaninu nakrájíme na kostičky a začneme restovat na tuku. Jakmile je zelenina orestovaná, přidáme celé maso a necháme ho mírně zatáhnout.
Maso poté vložíme i se zeleninou do pekáče, polijeme vodou, přidáme koření a zakryté necháme péct.Jakmile je maso měkké, vyndáme si zeleninu z pekáče a maso vrátímeodkryté do trouby, kde ho dopečeme. Ze směsi v hrnci si vytáhneme bobkový list a přilijeme zakysanou smetanu. Vše dáme z ohně a pomalu zeleninu rozmixujeme do hladka.
Do omáčky podle chuti přidáme citronovou kůru, ocet a cukr. Podáváme s knedlíkem, brusinkami a citronem.
Zdroj: Hovězí svíčková na smetaně, domácí knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-svickova-na-smetane-domaci-knedlik [On-line 30.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář