reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí svíčková na smetaně, domácí knedlík

Suroviny

  • kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel
  • hovězí maso 1,5 kg
  • špek
  • vývar
  • smetana
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • ocet
  • cukr
  • citronová kůra
  • sůl

Hovězí maso si řádně prošpikujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu a slaninu nakrájíme na kostičky a začneme restovat na tuku. Jakmile je zelenina orestovaná, přidáme celé maso a necháme ho mírně zatáhnout.

Maso poté vložíme i se zeleninou do pekáče, polijeme vodou, přidáme koření a zakryté necháme péct.Jakmile je maso měkké, vyndáme si zeleninu z pekáče a maso vrátímeodkryté do trouby, kde ho dopečeme. Ze směsi v hrnci si vytáhneme bobkový list a přilijeme zakysanou smetanu. Vše dáme z ohně a pomalu zeleninu rozmixujeme do hladka.

Do omáčky podle chuti přidáme citronovou kůru, ocet a cukr. Podáváme s knedlíkem, brusinkami a citronem.

Zdroj: Hovězí svíčková na smetaně, domácí knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-svickova-na-smetane-domaci-knedlik  [On-line 30.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.