reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí svíčková na smetaně s domácím knedlíkem, brusinkami a šlehačkou

Suroviny
Omáčka:

  • hovězí falešná svíčková 1-1,5 kg
  • špek nebo slanina 200 g
  • mrkev 3 ks
  • celer 1/2 ks
  • petržel 2 ks
  • cibule 1 ks
  • nové koření 5 kuliček
  • bobkový list 5 ks
  • celý pepř 10 kuliček
  • tymián
  • sůl
  • cukr dle chuti
  • olej
  • citron
  • smetana ke šlehání 2 kelímky
  • brusinky

Kynutý knedlík:

  • hrubá mouka 3/4 kg
  • droždí 1/2 kostky
  • sůl
  • mléko na kvásek
  • houska nebo rohlík 2 ks

Maso si naložíme den předem do mořidla. Na nálev do vody nakrájíme zeleninu, přidáme koření, trochu oleje a soli a povaříme. Do takto připraveného, již zchladlého nálevu naložíme omyté hovězí.

Na druhý den maso nejprve povaříme v nálevu v tlakovém hrnci, potom přendáme i se zeleninou do pekáče a dáme péct. Při pečení podléváme vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme je a zeleninu (bez koření) rozmixujeme tyčovým mixérem a ještě propasírujeme přes cedník.Omáčku v případě potřeby zahustíme a přidáme smetanu. Dochutíme citrónem, cukrem a solí.

Knedlík: do mísy dáme hrubou mouku, kvásek (droždí, špetka soli a cukru, vlažné mléko), jedno celé vejce + jeden žloutek a housku nakrájenou na kostičky. Vše vypracujeme ve vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě. Po vykynutí vypracujeme válečky a vaříme dle velikosti 20 – 25 minut.

Svíčkovou podáváme s kolečkem citronu, kopečkem ušlehané smetany a s brusinkami.

Zdroj: Hovězí svíčková na smetaně s domácím knedlíkem, brusinkami a šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-svickova-na-smetane-s-domacim-knedlikem-brusinkami-slehackou  [On-line 14.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.