reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Suroviny

  • hovězí hrudí 750 g
  • morková kost 2 ks
  • mrkev 2 ks
  • celer 1/2 ks
  • petržel 2 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka

Játrové knedlíčky:

  • kuřecí játra 500 g
  • česnek 2 stroužky
  • majoránka
  • mletý pepř
  • vejce 1 ks
  • strouhanka
  • Nudle:
  • hrubá mouka
  • vejce 1 ks

 

Omyté maso, kosti a zeleninu dáme vařit. Přidáme sůl a pepř.

Mezitím si uděláme a vyválíme placku na nudle, kterou necháme trošku proschnout a pak ji nakrájíme na tenké nudličky.

Následně si připravíme játrové knedlíčky: Játra umeleme, smícháme s ostatními ingrediencemi v těsto, které se nelepí, a vytváříme malé kuličky.

Když je maso uvařené, vyndáme zeleninu a polévku přecedíme. Do přecezeného vývaru přidáme předem uvařené játrové knedlíčky a nudle, pokrájenou vařenou zeleninu a maso. Polévku před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-domacimi-nudlemi-0  [On-line 14.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.