reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí svíčková s domácím houskovým knedlíkem

Suroviny

  • hovězí svíčková 1,5 kg
  • kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer)
  • cibule 1-2 ks
  • nové koření
  • jalovec
  • bobkový list
  • sůl
  • smetana na vaření (12%) 1 kelímek

Na houskový knedlík:

  • polohrubá mouka 500-600 g
  • vejce 2 ks
  • mléko 350 ml
  • cukr 1 lžíce
  • kvasnice
  • rohlík 3 ks
  • sůl

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu a necháme pustit šťávu, přidáme koření a nasolenou svíčkovou – zelenina by měla celou svíčkovou pokrývat. Trochu podlijeme vývarem a dáme do trouby, kde pečeme zpočátku odkrytý pekáč, jak bude maso lehce měkké, tak ho nakrájíme na plátky a přikryjeme poklicí a dopečeme doměkka. Pak vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem a omáčku zjemníme smetanou, případně dochutíme.

Domácí houskový knedlík: Nejprve si ze lžíce mléka, lžíce cukru, asi dvou kávových lžiček kvasnic uděláme kvásek, přiléváme vlažné mléko a vytvoříme jemné těsto, do kterého přimícháme tři nakrájené rohlíky. Těsto dáme asi na tři čtvrtě hodiny vykynout. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu a v ní uvaříme tři knedle, které vaříme čtvrt hodiny z jedné strany, pak otočíme a ještě deset minut vaříme. Zkusíme špejlí, a když se těsto nelepí, můžeme knedlíky vyjmout, několikrát propíchnout vidličkoua pak naporcovat na plátky.

Zdroj: Hovězí svíčková s domácím houskovým knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-svickova-s-domacim-houskovym-knedlikem  [On-line 31.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.