Suroviny
- hovězí přední maso s kostí 400–500 g
- kořenová zelnina (mrkev, celer, petržel) 150–200 g
- bobkový list 2–3 ks
- pepř 1 ks
- nové koření
- sůl
Hovězí maso s kostí omyjeme a dáme do hrnce se studenou vodou, bobkovým listem a novým kořením. Pro rychlejší přípravu lze použít tlakový hrnec. Kořenovou zeleninu mezitím očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osmažíme ji v hrnci na másle, až změkne, osolíme a postupně přiléváme hotový vývar. Vyvařené maso obereme a libové kousky vrátíme do polévky.
Zdroj: Hovězí vývar à la Maya; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-la-maya [On-line 13.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář