reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovou rýží

Ingredience

  • přední hovězí maso (pérko) 500 g
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • půl celeru 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • pórek 1 kus
  • nové koření 6 kuliček
  • bobkový list 2 kusy
  • vegeta 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • zelená petrželka 1 dávka

játrová rýže:

  • vepřová játra 250 g
  • vejce 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • česnek 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka

1. Do dvou litrů vody dáme vařit maso, zeleninu, koření. Měkké maso vyndáme, vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, do vroucí polévky protlačíme přes hrubé strouhátko játrovou rýži a ještě povaříme asi deset minut, až zavářka vyplave nahoru. Dochutíme, přidáme zelenou petrželku.

2. Játra na játrovou rýži utřeme nebo rozmixujeme, promícháme je s vajíčkem, rozdrceným česnekem, solí a kořením a nakonec zahustíme strouhankou v tužší těsto. Před zavařením necháme chvilku odležet.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovou rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovou-ryzi [On-line 12.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.