Ingredience
- přední hovězí maso 500 g
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- malý celer 1 kus
- cibule 1 kus
- masox 1 kostka
- celý pepř 3 kuličky
- sůl 1 špetka
játrové knedlíčky:
- játra 100 g
- česnek 2 stroužky
- vejce 1 kus
- majoránka 1 lžička
- kousek másla 1 dávka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Maso dáme vařit do dvou litrů vody na dvě hodiny, osolíme, přidáme celý pepř a masox. Zeleninu mezitím očistíme a nakrájíme a půl hodiny před koncem varu přidáme do vývaru. Nakonec vyndáme maso a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si rozmixovali a připravili z uvedených surovin klasickým způsobem. Pokud máme, můžeme do hovězí polévky také zavařit dobré nudle a nakonec před servírováním přidat pokrájenou petrželku.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-4 [On-line 14.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář