reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými nudlemi

Ingredience

  • přední hovězí maso s kostí 1 kg
  • petržel 1 kus
  • půl celeru 1 dávka
  • menší mrkev 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření) 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

na játrové nudle:

  • mléko 300 ml
  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka 150 g
  • středně velká játrová paštika 1 kus
  • zelená petržel 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Všechny ingredience na polévku dáme vařit asi do dvou litrů vody a v tlakovém hrnci necháme vařit dvě hodiny. Když je polévka hotová, dochutíme ji a obereme maso, které vrátíme zpět.

2. Zatímco se polévka vaří, připravíme si zavářku. Smícháme všechny přísady a usmažíme placku – stejně jako palačinku. Z té potom nakrájíme na nudle, které ještě promícháme s petrželkou. Uvařený vývar podáváme s těmito originálními nudlemi.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-nudlemi [On-line 14.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.