Ingredience
- přední hovězí maso s kostí 1 kg
- petržel 1 kus
- půl celeru 1 dávka
- menší mrkev 2 kusy
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření) 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
na játrové nudle:
- mléko 300 ml
- vejce 1 kus
- polohrubá mouka 150 g
- středně velká játrová paštika 1 kus
- zelená petržel 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Všechny ingredience na polévku dáme vařit asi do dvou litrů vody a v tlakovém hrnci necháme vařit dvě hodiny. Když je polévka hotová, dochutíme ji a obereme maso, které vrátíme zpět.
2. Zatímco se polévka vaří, připravíme si zavářku. Smícháme všechny přísady a usmažíme placku – stejně jako palačinku. Z té potom nakrájíme na nudle, které ještě promícháme s petrželkou. Uvařený vývar podáváme s těmito originálními nudlemi.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-nudlemi [On-line 14.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář