Suroviny
- hovězí kosti 1 kg
- hovězí péro 3/4 kg
- česnek
- cibule
- kořenová zelenina
- nové koření
- pepř celý
- sůl
Nudle
- hrubá mouka
- vajíčko
- sůl
- čerstvá petrželka
Hovězí kosti a péro vložíme spolu s česnekem, cibulí a trochou kořenové zeleniny do tlakového hrnce a vaříme 1,5 hodiny. Po uvaření polévku scedíme, maso nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do vývaru, a přidáme na malé kousky nakrájenou kořenovou zeleninu.
Domácí nudle: Z hrubé mouky, vajíčka, trošky vody a špetky soli si připravíme tužší těsto. Rozválíme je na tenký plát, který necháme oschnout a poté nakrájíme dle libosti, opět necháme oschnout. Domácí nudle uvaříme zvlášť a poté přidáme do polévky. Vývar na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou
Zdroj: Hovězí vývar s masem a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-masem-domacimi-nudlemi [On-line 29.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář