reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrášková polévka

Suroviny

  • směs z kořenové zeleniny hrst
  • slanina 50 g
  • cibule 2 ks
  • brambory 2-3 ks
  • vývar 1 l
  • mražený hrášek 400-500 g
  • toustový chléb na krutony
  • smetana ke šlehání 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • česnek dle chuti

Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vodě a poté okapat. Mezitím si na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme hrášek (asi čtyři lžíce si ještě uschováme) a na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Orestujeme a po chvíli přilijeme vývar, přidáme česnek, pepř a sůl. Po změknutí brambor polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme do hladka. Na zjemnění chuti přidáme smetanu a necháme přejít varem. Po dochucení přisypeme před podáváním zbytek hrášku a přidáme krutony z opečeného toustového chleba.

Zdroj: Hrášková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-3  [On-line 20.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.