reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruška na víně s mandlovou pěnou

  • hrušky 5 kusů
  • červené víno (dle množství ovoce) 500 ml
  • cukr 2 lžičky
  • máslo 50 g
  • 1 tyčinka skořice
  • bobkový list 2 kusy
  • rozmačkaný jalovec 3 kuličky
  • hřebíček 4 kusy

Mandlový krém

  • rozpuštěné máslo 65 g
  • moučkový cukr 125 g
  • ušlehaná šlehačka 100 ml
  • nahrubo umleté mandle 125 g

Oloupeme hrušky a zbavíme je jádřince. Dáme je do kastrolu a opražíme s máslem a cukrem. Postupně přidáme víno a koření. Počkáme, až změknou, a směs s hruškami nalijeme do nádoby a necháme přes noc rozležet.

Máslo na mandlový krém rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Když se cukr rozpustí, přidáme směs do rozemletých mandlí a zamícháme. Dle chuti můžeme i přidat trochu jablkové šťávy. Šlehačku našleháme a vmícháme do směsi.

Zdroj: Hruška na víně s mandlovou pěnou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-na-vine [On-line 8.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.