- hrušky 5 kusů
- červené víno (dle množství ovoce) 500 ml
- cukr 2 lžičky
- máslo 50 g
- 1 tyčinka skořice
- bobkový list 2 kusy
- rozmačkaný jalovec 3 kuličky
- hřebíček 4 kusy
Mandlový krém
- rozpuštěné máslo 65 g
- moučkový cukr 125 g
- ušlehaná šlehačka 100 ml
- nahrubo umleté mandle 125 g
Oloupeme hrušky a zbavíme je jádřince. Dáme je do kastrolu a opražíme s máslem a cukrem. Postupně přidáme víno a koření. Počkáme, až změknou, a směs s hruškami nalijeme do nádoby a necháme přes noc rozležet.
Máslo na mandlový krém rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Když se cukr rozpustí, přidáme směs do rozemletých mandlí a zamícháme. Dle chuti můžeme i přidat trochu jablkové šťávy. Šlehačku našleháme a vmícháme do směsi.
Zdroj: Hruška na víně s mandlovou pěnou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-na-vine [On-line 8.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář