Suroviny
- šlehačka na ozdobení
- hruška 5 ks
- cukr krystal 2-3 lžíce
- bílé víno 600 ml
- čokoláda na vaření
- rozinky
Hrušky oloupeme a dáme do hlubšího hrnce. Osladíme a zalijeme téměř sedmičkou bílého vína, Troubu zapneme na 180 stupňů a vložíme hrušky, které necháme asi půlhodiny péct (dusit). Když jsou měkké, část vína slijeme, hrušky vyndáme a dáme je vychladit. Do zbytku vína dáme hrozinky a čokoládu a měl by se vařením vytvořit krém. Potom hrušky přelijeme čokoládovou polevou a podáváme na dezertním talířku, ozdobené šlehačkou.
Zdroj: Hruška v čokoládě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-v-cokolade [On-line 14.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář