reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husí domácí paštika

Ingredience

  • játra 500 g
  • máslo 100 g
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • kvalitní červené víno 200 ml
  • sůl a pepř 1 špetka
  • bylinky (tymián) 1 dávka
  • drcené mandle 1 dávka
  • brusinky 2 lžíce

na domácí houstičky:

  • polohrubá mouka 200 g
  • olej 2 lžíce
  • mléko 300 ml
  • citronová šťáva 1 lžička
  • půlka kostky droždí 1 dávka
  • cukr 1 špetka
  • hrubozrnná sůl na posypání houstiček 2 lžičky

1. Na másle si osmažíme cibulku a česnek. Na tento základ přidáme játra, necháme je osmahnout. Podlijeme vínem, necháme vyvařit alkohol a podusíme. Nakonec okořeníme, směs rozmixujeme a necháme ve formě vychladit. Podáváme jako pomazánku v mističce.

2. Těsto na housky si umícháme a necháme vykynout v domácí pekárně. Upleteme houstičky, posypeme je hrubozrnnou solí, kdo chce třeba i kmínem nebo mákem, na plechu necháme dál ještě kynout. Poté upečeme ve středně vyhřátí troubě do zlatova.

Zdroj: Husí domácí paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/husi-domaci-pastika [On-line 25.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.