Ingredience
- játra 500 g
- máslo 100 g
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- kvalitní červené víno 200 ml
- sůl a pepř 1 špetka
- bylinky (tymián) 1 dávka
- drcené mandle 1 dávka
- brusinky 2 lžíce
na domácí houstičky:
- polohrubá mouka 200 g
- olej 2 lžíce
- mléko 300 ml
- citronová šťáva 1 lžička
- půlka kostky droždí 1 dávka
- cukr 1 špetka
- hrubozrnná sůl na posypání houstiček 2 lžičky
1. Na másle si osmažíme cibulku a česnek. Na tento základ přidáme játra, necháme je osmahnout. Podlijeme vínem, necháme vyvařit alkohol a podusíme. Nakonec okořeníme, směs rozmixujeme a necháme ve formě vychladit. Podáváme jako pomazánku v mističce.
2. Těsto na housky si umícháme a necháme vykynout v domácí pekárně. Upleteme houstičky, posypeme je hrubozrnnou solí, kdo chce třeba i kmínem nebo mákem, na plechu necháme dál ještě kynout. Poté upečeme ve středně vyhřátí troubě do zlatova.
Zdroj: Husí domácí paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/husi-domaci-pastika [On-line 25.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář