Suroviny:
- husí játra
- rajský protlak
- husí sádlo
- cibule
- červené víno
- sůl, bílý pepř
- višňová domácí marmeláda
- cukr
- citrón, pomeranč
- tymián
- griotka
- pálenka
Na sádle restujeme cibuli, přidáme cukr, rajský protlak, višňovou marmeládu, sůl, bílý pepř, zalijeme vínem. Prováříme, přidáme bobkový list a čtvrtky citrónu. Redukujeme, vložíme pomerančovou kůru.
Na sádle orestujeme husí játra, opepříme, přidáme cukr, tymián, bobkový list, zalijeme griotkou a pomerančovou šťávou.
Na játra vlijeme omáčku a flambujeme pálenkou. Podáváme s opečeným pečivem.
Zdroj: HUSÍ JÁTRA NA VÍNĚ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář