Suroviny
- olivový olej extra virgin 100 ml
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- střední cibule 1 ks
- bílé fazole 200 g
- brambory 2 ks
- zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice..)
- parmezán na posypání
- sůl
Fazole si přes noc namočíme a poté je asi za dvacet minut uvaříme doměkka.
V hrnci si na olivovém oleji orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).
Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15-20 minut, poté odebereme asi třetinu zeleniny, kterou propasírujeme. Vmícháme zpět, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.
Zdroj: Italská zeleninová polévka minestrone s čerstvým parmazánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-zeleninova-polevka-minestrone-s-cerstvym-parmazanem [On-line 12.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář